GG on FB

GG on YouTube
Читај онлајн

Ekologija

Стани зелен

Активирај се: Стани и ти зелен активист и информирај се за можностите

Име:

Email:

Напишано од Go Green

kidsГоу Грин Скопје со задоволство го најавува почетокот на Биди Зелен Клубовите (БЗК) во училиштата во Македонија. Целта на Б3К е да се создадат млади агенти на позитивна промена кои поседуваат карактеристики за одржлив развој, како индивидуално, така и колективно.

Add a comment

Четврток, 09 Декември 2010

Повеќе...

 
Напишано од Go Green

logoГоу Грин со огромно задоволство го најавува новото oктомвриско издание на списанието Екологија и Одржлив Развој! Главната тема на ова октомвриско издание се Климатските Промени и списанието изобилува со голема шареноликост, интересни текстови, еко-квизови, еко-трачеви, календар и други едукативно-забавни содржини. Списанието со своите 122 изданија и 15 години постоење игра важна улога во подигнувањето на јавната свест и едукацијата на младите на тема Екологија и одржлив развој.

Add a comment

Понеделник, 01 Ноември 2010

Повеќе...

 
Напишано од Administrator

Која е улогата на биологот – кустос во ЗОО Градината? Какви се тековните и планирани активности во градината?

Мојата улога како биолог – кустос во Зоолошката градина Скопје e значајна и одговорна улога поради фактот што освен здраствената состојба на животните за која е одговорен ветеринарен лекар останантата целокупна работа со животните, нивните живеалишта и хортикултурата ја организира и се грижи биологот.

Add a comment

Петок, 29 Октомври 2010

Повеќе...

 
Напишано од Go Green

car2goАвтомобилот, еден од најштетните непријатели на животната средина, се смета за незаменлив од страна на повеќето луѓе бидејќи им создава независност. Големите градови со години се обидуваат да изнајдат решенија за намалување на загадувањето и густиот сообраќај, но јавниот превоз не може да го достигне истото ниво на наклонетост како автомобилот.

Add a comment

Сабота, 16 Октомври 2010

Повеќе...

 
Напишано од Go Green

Гоу Грин со големо задоволство го означува почетокот на  Go Green Photography.

Преку фотографијата се стремиме да ја прикажеме убавината на природата и нејзиниот биодиверзитет, како и единственоста на спонтаните моменти кои не опкружуваат. Гоу Грин тимот инспириран од фотографијата како уметност дава можност на секој љубител на фотографијата креативно да се изрази и да го развие својот потенцијал.

Биди и ти дел од Go Green Photography! Add a comment

Недела, 10 Октомври 2010

Повеќе...

 
Страница 1 од 2
EU Sustainable Energy Week - Macedonia

Let's do it Macedonia

Go Clean

Go to a car wash
Going to a car wash is a lot more water efficient then washing your car at home.
Add this to your site